مناسب سازی شهر و امنیت در تردد نابینایان

folder_openشناخت نابینایان
commentبدون دیدگاه
تصویر فردی نابینا در خیابان های نا مناسب شهر و دردسر های تاکسی گرفتن آن

مناسب سازی و امنیت برای نابینایان

یکی دیگر از مشکلات نابینایان عدم وجود امکانات مناسب جهت تردد و امنیت آن‌ها است. برداشتن موانع محیطی برای نابینایان از عوامل مهم و اساسی است. برخی افراد عقیده دارند بسیاری از مشکلات نابینایان از عدم مناسب سازی محیط پیرامون آن‌ها نشأت می‌گیرد. منظور از مناسب‌سازی برای این افراد حذف مواردی است که در محیط مانع از دسترسی آن‌ها می‌شود. یکی از موارد می‌تواند گویا کردن خودپردازها باشد، تانیاز افراد نابینا به دیگران کاهش یابد. علاوه بر این لازم است در مکان‌هایی که ساختمان سازی صورت می‌گیرد، شرایطی باشد. تا تمامی افراد از جمله سالمندان، کودکان، نابینایان و کم بینایان بتوانند به راحتی تردد کنند.

لازم است آسانسورها به سیستم بریل مجهز باشند و یا در کنار پله‌ها سطوح شیب‌دار مناسب تعبیه شوند. کشورهای توسعه یافته اقدامات بسیاری برای مناسب سازی صورت گرفته. متأسفانه در کشورمون چنین امکاناتی کمتر برای افراد نابینا در نظر گرفته می‌شود. در برخی از این کشورها تاکسی‌ها به امکانات لازم با رنگ‌ها و اپراتورهای مخصوص مجهز هستند. و امکانات حمل و نقل برای نابینایان به خوبی فراهم است.

تصویر فردی نابینا در یکی از بازار های شهر درحال تردد که در ان عدم مناسب سازی به چشم میخورد

نکات مهم در رابطه با نابینایان

موانع پررنگی در مسیر شغلی و تحصیلی افراد نابینا وجود دارد. که می‌تواند باعث احساس سرخوردگی و افسردگی یا افسرده خویی در این اشخاص بشود. مراجعه به روانشناس متخصص می‌تواند به این افراد برای توانمندسازی و بهبود کیفیت زندگی در ابعاد مختلف یاری دهد.

نابینایان از نظر هوشی و ویژگی‌های شناختی تفاوت چندانی با سایر اشخاص ندارند. آنچه که مسیر پیشرفت آن‌ها را سد می‌کند بیشتر از اختلالشان، ویژگی‌های جامعه و تأثیر پذیری آن‌ها از محیط و شکل دهی هویت ناکارآمد است.

رنج های نابینایان و کم بینایان بابت عدم مناسب سازی شهر ها در ایران

همه ما در خانواده به دنیا آمدیم، رشد می کنیم و شخصیت می گیریم. هیچ خانواده ای نیست که تمایل داشته باشد فرزند معلول داشته باشد. تا اینجای کار قابل فهمه اما زمانی یک خانواده فرزندش معلول می شود. دچار سرخوردگی و حتی گاهی تصور میکنند. معلولیت فرزندشان نتیجه اعمالیست که برابر خداوند انجام دادند. در این میان، گروه دیگر تلاش می کنند فرزند خود را به عنوان شخص ناتوان در گوشه خانه نگه دارند.

براستی چرا برخی خانواده ها فرزند نابینای خود را ناتوان انگاشته و مدام به او تلقین می کنند.که او نمی تواند کاری از پیش ببرد. یکی از مهمترین عوامل فرهنگ لغات منفی و قالب های متعصبانه هسته بزرگتر یعنی جامعه است.

وسايــل كمكی نابينــايان

وسایل یا تجهیزات و حيوانات كه برای کمک و مناسب سازی به فرد نابینا یا دارای نقص بینایی كه جهت غلبه. بر معلولیت استفاده می شود. و شامل موارد پایین هست، اما محدود به موارد زير نيست:

1-وسایل کاربردی که برای نابینایان ساخته شده. مثل: عصای بلند، راهنمای نوشتن، نويسنده هاي بريل. ساعت هاي گوياي كم بينايان و يا بريل، راهنماي امضا، ماشين حساب گويا، لغت خوان نوري و غيره.

2- اسبابی كه معمولا بینایان نیز آنها را استفاده مي کنند..ثابت شده كه نابينایان براي اهداف خاص جهت غلبه بر نابينايي شان استفاده مي کنند. همچنين تضمين امنيت بیشتر ایشان را نيز مي كنند مثل تيغ هاي ريش تراشي الكترونيكي، سازمان دهنده هاي فعال شونده با صدا. وسايل ضبط، كامپيوتر، كارت هاي بازي درشت خط و غيره .

3-  سگ هاي راهنما كه بطور خاص براي كمك به افراد نابينا آموزش ديده اند.

4-  هر نوع وسيله اي كه به ارزيابي و يا آموزش متخصصان توانبخشي نابينايان يا متخصصان كم بينايي نیاز دارد.

مشکــلات موجـود در وسایل کمکـــی نابینایان

در بررسی مشکلات نمونه های موجود می توان نمونه های ساده و هوشمند را از هم تمییز داد.

         در وسایل ساده و مکانیکی این مشکلات شامل :

      عدم تشخیص دقیق و به موقع موانع در جهت یابی؛

      عدم تشخیص زود هنگام موانع؛

   نارسایی در اطلاع رسانی به کاربر؛

     عدم تشخیص دقیق موانع در شرایط جوی مانند برف، باران و یخ‌زدگی؛

     عدم تشخیص موانع در همه جهات اعم از : موانع بالادست، موانع فرورفته، ارتفاعات و موانع روبرو

Tags: مناسب سازی, نابینایان

مطالبی که شاید دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up