ازدواج نابینایان و افراد دارای آسیب بینایی
ما در این پست قصد نداریم به مطالب صرفاً علمی و دانشگاهی بپردازیم. هدف ما بررسی مشکلات نابینایان و مسائل گوناگون این قشر در جامعه می باشد.
یکی از مهمترین تصمیمات زندگی هر فرد اقدام برای امرمقدس ازدواج است که انسان باید با چشم باز به این مسئله بپردازد.در غیر اینصورت ، به قول بزرگی باید بعد از ازدواج چشمهایش را ببندد ولی از آنجا که مشکلات زندگی وقتی به صورت جدی بروز می کنند ناگزیر همسران را به سمت طلاق میکشانند لذا برای داشتن خانواده ای محکم و ازدواج پایدار و روانی آرام و جسمی سالم باید در آغاز مرحله سرنوشت ساز زندگی تصمیمی آگاهانه و عقلانی بگیریم.
در این مجال اندک ما بیشتر به بیان تجربیات شخصی و الگوی عملی در زندگی نابینایان می پردازیم و طبیعتاً این مطلب متکی بر نظریات علمی نمیباشد،و هرگونه نقدی را نسبت به این نوشتار میپذیریم
نخست آنکه در نظر داشته باشید که هم نوع بودن و داشتن یک نقیصه جسمانی اگرچه با عکس همدلی بیشتر و عمیق تر میشود ولی این موضوع نمیتواند از مشکلات پس از ازدواج که بر اثر تصمیمات غلط به وجود آمده است غلبه کند.مشاوره پیش از ازدواج و تحقیق کافی و شناخت مناسب از یکدیگر بسیار می تواند از بروز مشکلات بعد از ازدواج جلوگیری نماید و آنچه همیشه باید در نظر داشت تجربیات ارزنده بزرگترهاست که آموزگار خوبیست،اگر نیاموزیم روزگار به سختی و از کف رفتن فرصتها به ما ما یاد میدهد.
اما ازدواج نابینایان و مخصوصا زوجین اگر نابینا باشند حقیقتا دشوار است ، به همین دلیل دوستان ما میل دارند به فرد بینا ازدواج کنند و دنبال پوشش دادن کاستیهای خود هستند که البته باید بدانیم.که افراد از ازدواج به دنبال رفع نیازها و رسیدن به خواسته های خود هستند.
در مورد ازدواج دو فرد نابینا که موضوع بحث ماست و نویسنده این مطلب که سالهاست تجربه شیرین و تلخ این نوع وصلت را در کوله بار زندگی دارد باید به نکاتی اشاره کرد:
- نکته مهم در زندگی ما نابینایان داشتن استقلال عملی در انجام کارهاست و توانمندی اقتصادی که یقینا کلید حل مشکلات است.
- چنانچه مستقل نباشید ازدواج شما حتما مخاطره آمیز خواهد بود و در ادامه زندگی متاهلی به مشکل بر خواهید خورد.
- تقویت توانمندی ها و مهارت ها از اولویت های زندگی فرد دارای آسیب بینایی است که باید بهش توجه ویژه ای بشود.
خانواده ها باید در ایجاد این مهارت ها به فرزند نابینا کمک نمایند و باور داشتن توانایی های ویژه او را سازند یکی از این توانایی ها استقلال در رفت و آمد است.که مبنای حضور در جامعه می باشد و همچنین تقویت ارتباطات اجتماعی که فرد را می تواند با مشکلات سازگار نماید.
پس پدرها و مادرهای عزیز فرزندان خود را باور داشته باشید و بیایید مشکل بینایی این عزیزان را بپذیریم و در رشد و بالندگی فرزندان اهتمام داشته باشیم.
توانمندی اقتصادی
باید بدانیم که مشکلات اقتصادی برای همه یکسان نیست و اینکه اگر افراد دارای معلولیت چنانچه با تنگنا های اقتصادی مواجه شوند زندگی بسیار سختی خواهند داشت. لذا قدرت مالی می تواند بسیاری از مشکلات نابینایان را در ازدواج وبه غلبه برمشکلات تمام نشدنی آنان کمک کند.و دیگر آنچه زوجین نابینا باید بیشتر از افراد دیگر جامعه ، صبر و حوصله نمایند و در پیمودن مسیر زندگی به خود و همسر خود فرصت دهند.
کلام پایانی
اینجانب هم با فردی نابینا ازدواج نمودهام وهر دوی ما معتقدیم اگر ما نابینایان توانمندی های یکدیگر را باور کنیم و در تقویت مهارت ها بکوشیم . با در نظر گرفتن افزایش آگاهی و همچنین تفاهمی می توانیم زندگی بسیار خوب و لذت بخشی را با یکی ازهم نوعان خود تجربه کنیم .